2019-04-16 165 views
觀塘apm旁的亞太中心餐廳林立,今次黎到在5樓全層的尚大瀛喜食日式放題lunch,時間由中午12點開始任食3小時。呢度環境寬敞好多sofa位,坐得舒服。呢度設有自助沙律吧,有中華沙律、海蜇等前菜小食。亦有花膠補身湯同任飲梅酒,而且飲品雪櫃好大,選擇非常之多。呢度選用電子下單方法,既方便又環保。用WeChat掃個qr code就得。食物種類繁多,可惜吞拿魚刺身一早就售罄了。電子落單速度好快,食物好快就到。刺身都好新鮮肥美,特別是牡丹蝦同北寄貝刺身。另外都有必點既海膽手卷,我自己好鍾意食海膽但平時好少食,手卷size唔會好大舊,我食左4-5舊以上另外呢度既天婦羅都炸得唔錯,唔會話好厚粉。而且仲有比較少見的炸鮮奶天婦羅。好食口感特別,有興趣可以嘗試下。星期日午市放題任食3個鐘真係好抵食。最後我同朋友真係飽到上心口但好滿足咁離開。