2024-04-05
朋友介紹觀塘有間性價比極高嘅日本烤肉店,今日就黎到呢間八幡平石燒牛扒專門店❤️店面色彩繽紛😍😍播住音樂👍🏻非常吸引我地最後就叫左份八幡平招牌牛扒top blade steak 180g 同埋牛柳200g🥩🥩等緊嘅同時仲可以任食珍珠米飯🍚湯同沙律🥗今日嘅湯係蘿蔔牛肉湯🐮🐮湯料超級豐富,超多蘿蔔同埋牛肉😋😋仲有薑片同埋黑胡椒作為調味🤎💙飲完超級暖胃😍😍😍飲完湯今日嘅主角就上菜啦❤️❤️❤️餐廳非常貼心會擺咗張紙蓋住啲牛😍以防食客俾啲油彈到🤤🤤枱面亦都有圍裙同埋唔同嘅配料供應🥰🥰餐廳只會將啲牛扒同埋牛柳烹調到一至兩成熟❣️❣️我哋就可以自己喺預熱嘅岩石上面😆燒出最啱自己嘅生熟度😊而且餐廳唔會幫你調味,就可以自己按自己嘅喜好用上枱面唔同嘅醬汁😋😋醬汁包括咗黑胡椒😋鹽🩷蜜糖芥末🍯🍯醬油等等,總有一款啱你口味🤤🤤我自己就會先試一啖冇任何調味嘅招牌牛扒,牛味相當豐富😆勁Juicy😋😋加少少鹽調味就已經好足夠🥰牛柳都勁腍,配上蜜糖芥末醬更加香🐝配埋珍珠米飯食真係一流🍚🍚
我地最後就叫左份八幡平招牌牛扒top blade steak 180g 同埋牛柳200g🥩🥩 等緊嘅同時仲可以任食珍珠米飯🍚湯同沙律🥗今日嘅湯係蘿蔔牛肉湯🐮🐮 湯料超級豐富,超多蘿蔔同埋牛肉😋😋仲有薑片同埋黑胡椒作為調味🤎💙 飲完超級暖胃😍😍😍
飲完湯今日嘅主角就上菜啦❤️❤️❤️餐廳非常貼心會擺咗張紙蓋住啲牛😍 以防食客俾啲油彈到🤤🤤枱面亦都有圍裙同埋唔同嘅配料供應🥰🥰
餐廳只會將啲牛扒同埋牛柳烹調到一至兩成熟❣️❣️我哋就可以自己喺預熱嘅岩石上面😆燒出最啱自己嘅生熟度😊 而且餐廳唔會幫你調味,就可以自己按自己嘅喜好用上枱面唔同嘅醬汁😋😋醬汁包括咗黑胡椒😋鹽🩷蜜糖芥末🍯🍯醬油等等,總有一款啱你口味🤤🤤我自己就會先試一啖冇任何調味嘅招牌牛扒,牛味相當豐富😆 勁Juicy😋😋加少少鹽調味就已經好足夠🥰牛柳都勁腍,配上蜜糖芥末醬更加香🐝 配埋珍珠米飯食真係一流🍚🍚