2022-07-14
有一日等巴士既時候見到呢間餐廳,餐廳係半開放式設計,加上充滿峇里度假風情,完全就係去旅行既感覺!呢日得閒就帶埋朋友一齊試,順便影下靚相。泰式豬頸肉菠蘿竹炭漢堡配薯條 $128一個漢堡入面有幾塊大大塊既豬頸肉,豬頸肉好juicy,配合酸甜口既醬汁同菠蘿,十分開胃!薯條口感好實在,調味亦岩岩好,即使唔點茄汁都夠味!香煎墨魚忌廉墨汁意大利飯 $92呢一款意大利飯口感有啲濕濕地,飯嘅軟硬度都啱啱好,墨魚切成一粒粒鋪喺飯上面,彈牙既口感令我同朋友食到停唔到口。法式焦糖卡士達梳乎厘班戟 $128梳乎厘班戟質地軟熟而且好厚,面頭係好似平時食cream brulee 既焦脆口感,再加上焦糖脆脆,仲加上超多吉士醬,邪惡又滿意🫶🏻Barista’s Special $58Iced Mocha $46呢兩杯飲品我就較為鍾意Barista’s Special,個base應該係椰奶,味道好清新,甜而不膩。餐廳較入既座位就會吹到冷氣,比較適合夏天怕熱既朋友,落地窗前仲有可以望住街景既位,望到景既同時又可以嘆冷氣,除此之外,仲有店門口既位置,呢個位既擺設最有feel,最適合想打卡既朋友,夜晚嚟到同三五知己食飯傾計簡
泰式豬頸肉菠蘿竹炭漢堡配薯條 $128
香煎墨魚忌廉墨汁意大利飯 $92
法式焦糖卡士達梳乎厘班戟 $128
Barista’s Special $58
Iced Mocha $46
餐廳較入既座位就會吹到冷氣,比較適合夏天怕熱既朋友,落地窗前仲有可以望住街景既位,望到景既同時又可以嘆冷氣,除此之外,仲有店門口既位置,呢個位既擺設最有feel,最適合想打卡既朋友,夜晚嚟到同三五知己食飯傾計簡直一流!店舖設計用心,好多打卡位,超級igable,食物質素好而且有舒服既環境,果然名不虛傳🫢