2023-02-10
今日喺觀塘市中心食晏,環境同食物唔錯。芝士和牛漢堡配薯條:我覺得漢堡最重要是餐廳能否在漢堡放入了肉、菜和醬汁後,亦能保持整個漢堡包面和包底的香脆。這個漢堡完全做到,用刀一切,就能將它切到底。和牛分嫩滑多汁,配上芝士和醬汁頗為香濃。跟餐的南瓜湯很香滑creamy,沙律配上三文魚,薯條非常鬆化,看到有薯皮,應該是原個薯仔切出炸香。因為朋友鍾意食榴槤,於是點了一個節日限定:椰香榴槤意大利伴芝士焗琵琶蝦。後來想不到椰汁和榴槤竟然出奇地夾,平日食意大利飯大多都係龍蝦汁、墨魚汁或芝士濃汁,但呢個新嘅椰香榴槤味道真係頗特別,香而不膩,喜歡榴槤的朋友值得一試。這餐亦有一個吞拿魚他他作為甜品,加埋南瓜餐湯,都好飽足。飲品方面,點了蜜糖蘋果紅茶。上碟的茶壺非常精緻,IG-able。紅茶味道清香,不算太甜,感覺舒服。整體而言,餐廳氣氛舒適,下次可以再encore。
今日喺觀塘市中心食晏,環境同食物唔錯。
芝士和牛漢堡配薯條:
整體而言,餐廳氣氛舒適,下次可以再encore。