親民價法國料理🇫🇷全部食物質素都好高🤩浪漫花園裝飾🌸🌼🌺完全冇失望位嘅餐廳😍😍😍#sdm太子 #sdm旺角 #sdmCafe #sdm甜品 #sdm西餐 二人餐:包兩個頭盤,兩個前菜,兩個主菜 $498 (好豐富😍超級飽🤣)💎 西班牙羊奶芝士烤提子多士值得一試✅ (😋:7.5/10)👍🏻:幾特別🥳可以試吓!同埋有好多粒提子🍇可以慢慢食🤣🤣雖然好似冇大大嚿芝士🧀,但係羊奶芝士味道好濃厚,少少就已經好足夠😙👎🏿:冇。💎 蛋黃醬蟹肉青瓜 可以一試✅ (😋:7/10)👍🏻:賣相原來係一粒波波🤣切開個皮係脆嘅🤩入邊包住蛋黃醬mix蟹肉🦀而青瓜純粹係放喺面裝飾一下,入邊冇的🥒👎🏿:冇。💎 劍魚腩Tataki 必試💯💯 (😋:9.4/10)👍🏻:超級有驚喜😍🥳一定要嗌呢個‼️係一嚿有生有熟嘅劍魚腩,生熟一齊食嘅感覺係最外面帶有煎香左嘅魚味,入邊就仲係刺身質感嘅劍魚腩🤩一啖咬落去,味道同口感都勁豐富🔥🔥一擺上枱已經俾佢嘅魚香氣吸引住🫶🏻👎🏿:冇。💎 BB菠菜意式蛋餅 可以一試✅ (😋:7/10)👍🏻:性價比超高❗️超大份,份量多到好似食緊主菜咁😂有菠菜🥬蕃茄🍅嘅蛋餅🍳顏色同味道都一樣豐富🤭🤭所以冇得唔

💎 西班牙羊奶芝士烤提子多士
值得一試✅ (😋:7.5/10)

💎 蛋黃醬蟹肉青瓜
可以一試✅ (😋:7/10)

💎 劍魚腩Tataki
必試💯💯 (😋:9.4/10)

💎 BB菠菜意式蛋餅
可以一試✅ (😋:7/10)
👍🏻:性價比超高❗️超大份,份量多到好似食緊主菜咁😂有菠菜🥬蕃茄🍅嘅蛋餅🍳顏色同味道都一樣豐富🤭🤭所以冇得唔好食嘅~
👎🏿:唔知點解嗰日啲蛋餅🥞唔太挺身,爛蓉蓉咁賣相差啲啲🥹

💎 阿根廷草飼牛西冷
可以一試✅ (😋:7.1/10)
👍🏻:草飼西冷,有好多片,份量足夠,而且好方便 直接就食得,唔使切🤭🤭上面會配上特製嘅醬汁,帶有少少酸味,幾好食嘅😗
👎🏿:唔太咬得開,可能熟多一兩成會容易啲咬開?

💎 油封鴨腿
值得一試💯 (😋:8.1/10)
👍🏻:平時比較少地方有得食,今次食完覺得幾有驚喜😍😍鴨腿好厚肉,而且醃製得非常入味☺️唔使點任何醬汁已經好好食🫶🏻🫶🏻而且火候啱啱好肉質唔會老,仲係嫩滑嘅😙
另外想讚埋個薯蓉🥔我覺得超好食🤤🤤🤤因為佢加咗少少酸酸甜甜嘅(柚子?)汁🙈令成個薯蓉味升華咗,好清新☘️好特別

另外因為朋友生日🎂加咗份甜品🍮
💎 紅棗桂花雪梨千層酥 $68
必試💯💯 (😋:8.5/10)
👍🏻:聞落超香桂花味,食落有雪梨🍐紅棗味,但甜度教得非常好💯💯似係少少少甜嘅感覺😚我自己非常鍾意❤️食完仲會好清新嘅感覺🍀唔會食到漏🍯
個千層酥皮亦都整得好好😍完全唔會一切就散哂,可以一件切到四份完整嘅🤩🤩千層酥來講係非常難得嘅事‼️超抵讚‼️
👎🏿:冇✅

環境:7.8/10 (樓底高,坐得好舒服)
服務:7/10 (有加一,知我哋慶祝生日,夠鐘都冇趕特別我哋走)
價錢:人均約 $250-300
性價比:7.5/10

📍 Le Rêveur at Flower Market (太子)
太子花園街244-246號惠寧閣地下B號舖

可以 follow ig @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽 帶大家喺香港周圍食💛
#旺角美食 #旺角Cafe #旺角打卡cafe #旺角樓上cafe #旺角好去處 #旺角黃店 #旺角甜品 #旺角 #香港美食 #香港 #香港小店 #香港黃店 #黃店Cafe #lereveurcafe #太子美食
西班牙羊奶芝士烤提子多士
蛋黃醬蟹肉青瓜