2014-09-12
其實好多間食肆我都係member,但本人對RT就是有情意結因為本來用coupon和小學同學吃飯︳但為了能下次都和他們吃飯,我故意延長了membership希望能下次約他們的時候,讓他們能會心微笑一直以來在這裡吃過許多餐的我,都十分喜歡這裡的服務,他們會先介紹自己,然後也主動問你今晚啲野o唔ok 然而,今晚真係一反傳統....我完全唔覺自己去左RT入座時,waitress 都無介紹自己,我和男友order了ribs & wings , asiago peppercorn sirloin 同bacon cheddar fries誰知order asiago peppercorn sirloin時,個waitress問我地幾成熟,我地話:8成吧! 佢答我:唔好意思,我地呢度得7成同十成我呆一呆,因為我食左好多次都唔會有呢個答案出現,然後無奈答十成啦咁.............. 來到嘅時候,我知道多數附有2個薯球,自己遲了告訴waiter要轉side mix vegetables ,第一位waiter同我地講:出左嘅野我唔會要架啦,你地下次早啲講!接著,另一位waiter 好言解釋其實早啲講
希望能下次約他們的時候,讓他們能會心微笑
然而,今晚真係一反傳統....我完全唔覺自己去左RT
佢答我:唔好意思,我地呢度得7成同十成
接著,另一位waiter 好言解釋其實早啲講會好啲,可以轉飯轉乜都okay
其實我知嘅~ 不過唔使2位waiter輪流講,因為我都係鍾意呢度啲mix vegetables充滿牛油香,又唔想浪費左個薯球啫。
講返件sirloin,唉.... well done 就代表「鞋」口,但係其實都有牛味,只係無左肉汁,我都唔知應唔應該怪人..... 因為我地又怕7成好生,anyway,凡事都有第一次......
Other Info. :
平日的時候,2個人其實很快有位,而且也不用跟餐廳定的6點半和8點半這個time slot