2020-10-11 1112 views
<<莫名其妙@要辣椒油一定要叫潮洲粉果>>好彩酒樓 應該係屬於街坊酒樓,因為疫情關係好耐冇相約朋友家人外出飲茶,今日星期日,一個人有空餘時間,行過見呢間酒樓唔使等位,當係食一個人的午餐,坐低order咗蝦餃、燒賣、蒜蓉魷魚~~熱辣辣嘅點心到咗,諗住叫樓面EE比碟辣椒油點吓蝦餃、燒賣,唔知點解比極都係辣椒醬⋯⋯同樓面姐姐講我要辣椒油啊不是辣椒醬呢,佢話比唔到我問題就嚟啦⋯⋯點解會比唔倒我呢??明明見到車仔上面有㗎喎⋯⋯樓面姐姐話唔可以俾我原因係我冇叫潮州粉果好啦,去酒樓食嘢我係鍾意用辣椒油點點心先高興,唯有死死氣氣再問過着西裝嘅部長,部長都一致口徑唔可以比辣椒油我我就唔想樓面難做啦,麻煩部長幫忙問吓經理,如果我俾錢可唔可以要一碟辣椒油呢?回覆竟然一間酒樓就算俾錢你都唔可以要到一碟仔辣椒油。突然諗倒,好簡單啫~~我order 潮州粉果咪有辣椒油囉, 但係我一個女人仔已經嗌左三個點心,仲點食得落第4個點心呢又唯有打包潮州粉果比屋企姐姐食原來呢間街坊酒樓嘅視辣椒油如寶物,我下次稍移玉步去其他有辣椒油提供嘅地方好了😈BAD LIST😈
<<莫名其妙@要辣椒油一定要叫潮洲粉果>>

⋯⋯同樓面姐姐講我要辣椒油啊不是辣椒醬呢,佢話比唔到我

問題就嚟啦⋯⋯點解會比唔倒我呢??
明明見到車仔上面有㗎喎⋯⋯樓面姐姐話唔可以俾我
原因係我冇叫潮州粉果

好啦,去酒樓食嘢我係鍾意用辣椒油點點心先高興,唯有死死氣氣再問過着西裝嘅部長部長都一致口徑唔可以比辣椒油我

又唯有打包潮州粉果比屋企姐姐食

😈BAD LIST😈
2020-10-11
$100 (Lunch)