2009-11-20 20 views
黎親銅鑼灣都唔知食乜好,唯有去野食市最集中既TIMES到睇下,我地6點半都無乜人, 所以入左去小南國到試下。一打開個餐牌每樣野食都好吸引, 最後我地我地2個人叫左5樣野1) 醉雞- 招牌菜真係招牌菜, 好有酒香味又唔會太濃, 好味~ 唔好以為好細碟, 其實都有好多件2)擔擔麵-食過詠黎園就真係無乜邊間可以同佢比, 小南國既擔擔麵唔辣又無花生香, D麵又唔彈牙, 好普通3)蟹粉小籠包-係呢個大閘蟹季節緊係要試下啦, 一入口蟹粉味久俸味道不差但不算得令人想一吃再吃4)龍井蝦仁-蝦仁似雪蝦, 有點點茶味,清淡但無鮮味, 都算一般5)心太軟-很好味, 清甜不漏, 軟綿綿, 很好很好~
5)心太軟-很好味, 清甜不漏, 軟綿綿, 很好很好~

醉雞
擔擔麵