西貢Lobster Une勁足料龍蝦包Lobster Une西貢市場街45號地下去到西貢梗係要食啲特別野,揀咗呢Lobster Une,喺市場街45號地下,我地叫咗Saratoga Cooler、炸軟殼蟹同炸洋蔥圈加龍蝦包。餐廳裝修非常獨特,鮮明嘅色彩同繽紛嘅元素組合起嚟,營造出一個非常活潑嘅氣氛。其中,最引人注目嘅就係掛喺牆上嘅霓虹燈,佢喺牆上發出繽紛嘅光芒,營造出一個非常鮮明嘅視覺效果,我覺得真係幾靚幾特別!Saratoga Cooler,係一個非常清爽嘅飲品,有檸檬汁、白蘭地同soda,味道非常開胃同解渴,真係好啱夏天飲用。再嚟就係炸軟殼蟹啦,佢嘅外皮炸得好酥脆,而軟殼蟹就好鮮美,勁好食。最後就係炸洋蔥圈同龍蝦包啦,洋蔥圈炸得好香脆,個味道都幾好。而龍蝦包就好大份,超足料,係新鮮拆肉製成,有好多龍蝦肉,配埋自家調製醬汁!好正呀💕呢個價錢食到咁多龍蝦肉勁抵,味道非常豐富,真係值得一試。總括而言,呢間餐廳嘅食物質素都好唔錯,特別係佢嘅炸軟殼蟹同龍蝦包,真係好好味,值得推介
西貢Lobster Une
勁足料龍蝦包