2022-10-14 2297 views
今次嚟到西貢避世一日遊,話晒西貢都係一個近海嘅海鮮勝地,緊係要來食返餐豪華嘅海鮮餐啦!朋友介紹咗呢間勝記海鮮比我地,於是嚟試一試!佢個位置係起海鮮大街行到最入面,起小巴站大概行15分鐘左右勝記樓高三層,由於我地人數眾多,店家安排左三樓全層給我們享用,有麻雀枱可供任玩酒糟粉絲蒸帆立貝帆立貝好大粒好新鮮,爽滑彈牙,配埋少少酒香嘅粉絲好鮮甜!好好食😋金不換炒蟶子師傅落咗好多豉椒去炒,炒到好香,聖子好大條好肥美好新鮮,正😄椒鹽鮮鮑魚呢個椒鹽鮑魚好有驚喜!!師傅係用椒鹽去焗,焗到個鮑魚外層咬落去好脆,外脆內軟!呢個口感都係第一次食到!食到入面好彈牙好有爽口!比清蒸好食一百倍!清蒸沙巴龍躉沙巴魚肉肉質肥美,最啱清蒸嚟食,蒸後魚肉更鮮甜!原汁原味!令人食指大動😋芝士龍蝦伊麵芝士味好濃郁,滲透晒落去隻龍蝦入面,龍蝦都好大隻好多肉龍蝦肉,配埋個鮮龍蝦湯汁伴伊麵,簡直美味到極點!企鵝燒春雞呢個燒春雞廚師用咗好多茶葉去薰燒,令到個雞皮好香脆好多汁,雞肉嫩滑,真係幾好食😋送飯一流!

佢個位置係起海鮮大街行到最入面,起小巴站大概行15分鐘左右

2022-09-09