2022-03-27
Ouiii。WeeeEat - 西貢即切即磅即煎即食牛扒 - Bones & Blades🌝Lunch經過佢地既舖頭就比窗櫃入面即場切肉個人吸引左😂~ 原本以為佢地只係賣肉,點知有得堂食, 就決定一試😳! 👱🏼♀️Rump Cap (250g) $225Fat cap | Great Flavour | Medium最少要叫200g,佢煮之前會show即場切左個肉比你睇,make sure 你okay 先會煮😊!咁當然你叫個陣既gram 數只係一個大約,所以大家個價錢要預得鬆小小~ 佢地既牛扒都有唔同部位既選擇,當然我都唔係好識分😂 但好彩佢每一個部位都有個description, 咁今次就試左多d fat 既Rump Cap! 唔係講笑,真係好好食😭 超級juicy,好重牛味,絕對對得起佢個價錢!!👱🏼♀️Steak Flank (220g) $172Very Lean | Soft Bite | Medium Rare原本諗住叫Flat Iron, 但賣哂🥺! 唯有試吓佢個Steak Flank~ 有對比就有傷害😂 因為佢比較lean,冇咁多fat,所以相對rump cap 就ju
🌝Lunch
👱🏼♀️Rump Cap (250g) $225
👱🏼♀️Steak Flank (220g) $172
原本諗住叫Flat Iron, 但賣哂🥺! 唯有試吓佢個Steak Flank~ 有對比就有傷害😂 因為佢比較lean,冇咁多fat,所以相對rump cap 就juicy 好多!
👱🏼♀️Sweet Potato Fries $55
除咗佢地既牛扒,番薯條都好值得叫, 超級香脆😋同埋佢地個茄汁好特別,有少少蕃茄蓉,感覺好organic (唔知有冇得就咁快佢地個茄汁)😍~
👱🏼♀Beer - Estrella $50
另外佢地都可以就咁買肉,可以返去自己煮😋~ 同埋聽朋友講佢地d 豬都好食🤭!