2025-08-03 482 views
話說早上要同朋友過去寶血醫院做物理治療,吹水的時候就問吓人哋深水埗有咩好介紹,姑娘就話行大概5分鐘左右一間叫做棠棠居嘅飲茶食點心,炒小菜等等都非常唔錯。沿着寶血醫院對面馬路行5分鐘就到啦,入座係12:30,要等齊一半人數以上先可以入座,要注意 。座位都非常闊落,輪椅可以出入 ,冷氣亦都好夠。叫咗幾樣小菜同埋點心,水晶肴肉同埋糖心皮蛋都非常好味,豬大腸有豬臊味,但係非常脆,本人唔鍾意食豬太腸所以唔評論,冇食到乾燒伊麵但係身邊個朋友話非常唔錯,炒龍躉都非常好味😋 意外嘅係肉餅玉子豆腐臭咗,要取消換過第二啲,變咗小籠包,都幾好,最後叫多樣點心就滷水烤麩,佢呢個係熱嘅,我第一次食熱嘅烤麩,都算幾入味。
座位都非常闊落,輪椅可以出入 ,冷氣亦都好夠。