2021-06-16
同朋友喺旺角行街見到呢個新商場T.O.P入面有間裝修得好靚嘅餐廳,加埋個名完全道出香港人嘅心態,一於入去試吓Fried Lemongrass Squid Ink Chicken wings 香茅雞翼$68避風塘 鹹蛋黃 孜然味我地簡左試孜然味既雞翼,重味重既我都覺得香茅味好夠,再加上孜然粉令到味道既層次更為豐富~最細心既係雞翼係已經分開左一半,真係好方便有儀態咁去食!Yam or French Fries地瓜條/薯條 $58平時薯條都成日食,咁有地瓜條緊係要試吓,上到枱係大大份、熱辣辣、脆卜卜,而且係好香地瓜味!Crab meat Sichuan Dan Dan Rice啖啖蟹肉擔擔飯 $130個飯底係加咗少少泰國香料嘅醬料而成既,所以食落去有少少辣味同埋香料味,兩個人食share剛剛好唔會太膩~另外真係有大大嚿蟹肉係個飯到架,絕對對得住餐牌個名「啖啖蟹肉」!Papaya Honey x Sichuan Pepper Milk shake木瓜蜂蜜花椒奶昔$52飲落去首先係有好清新嘅木瓜味,仲有少少甜甜地好香嘅蜂蜜味~但係後勁有少少辣味,相信就係花椒嘅味道…三洋平時覺得唔啦間嘅嘢擺埋一齊
香茅雞翼$68
避風塘 鹹蛋黃 孜然味
Yam or French Fries
地瓜條/薯條 $58
啖啖蟹肉擔擔飯 $130
木瓜蜂蜜花椒奶昔$52
飲落去首先係有好清新嘅木瓜味,仲有少少甜甜地好香嘅蜂蜜味~但係後勁有少少辣味,相信就係花椒嘅味道…三洋平時覺得唔啦間嘅嘢擺埋一齊竟然有一種好得意好夾嘅感覺,而鍾意飲奶昔嘅我覺得奶味可以再重啲,但係真係好有創意!