•今日同屋企人食𝑙𝑢𝑛𝑐ℎ 揀左呢間位於調景嶺彩明商場2樓既中餐廳🤩•餐廳裝修設計非常有特色,行懷舊𝑓𝑒𝑒𝑙、紅色街市吊燈💡、霓虹招牌等等🚥連茶壺、水壺都係配合番懷舊主題,勾起老一輩既回憶🧓👴•我同屋企人每人叫左一份𝑙𝑢𝑛𝑐ℎ 𝑠𝑒𝑡 ,有前菜、點心同主食, 仲有甜品添👍🏻🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝💁🏻‍♀️一人前 $68 ➡️藥膳雞腳 栗子小蜜峰 瑤柱蛋白炒飯 3.6牛乳布甸 •我諗住嚟到呢度,梗係要叫幾份點心試下。點知真係有驚喜,個主食一黎,真係抵食夾大份到一個點,連男士食都一定食得飽🫃🫃🫃🐥藥膳雞腳有2件,濃濃既藥材味,又唔會苦 🐝栗子小蜜峰除左係打卡之選,外表得意之外,內餡係栗子蓉配搭好香蜜糖味嘅面皮包,香得黎又唔會太膩 🍚瑤柱蛋白炒飯真係好大碟‼️個飯炒得剛剛好火喉,唔太乾身,好香瑤柱味加炒底,好食過坊間好多茶餐廳 🤩🤩🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮💁🏻‍♀️一人前$68 ➡️椒鹽烏賊裙邊 小神燈蝦餃皇 頭抽黑豚肉炒河粉 焦糖西米焗布甸 🦐蝦餃食落去好香鮮蝦味,隻蝦好爽口彈牙🍮焦糖西米焗布甸,呢個真係超級推介,做法除左有傳統舊式酒樓嘅西米焗布甸,裡面加入左蓮蓉餡🥳🥳♻️佢

🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝
💁🏻‍♀️一人前 $68
➡️藥膳雞腳 栗子小蜜峰 瑤柱蛋白炒飯 3.6牛乳布甸

•我諗住嚟到呢度,梗係要叫幾份點心試下。

🐥藥膳雞腳有2件,濃濃既藥材味,又唔會苦

🍚瑤柱蛋白炒飯真係好大碟‼️
🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝

🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮
💁🏻‍♀️一人前$68

🦐蝦餃食落去好香鮮蝦味,隻蝦好爽口彈牙

♻️佢地𝑓𝑢𝑠ℎ𝑖𝑜𝑛左西式甜品嘅方法, 喺表層燒咗層焦糖。西米口感煙煙韌韌,加埋蓮蓉陷再夾埋焦糖脆脆面,個味夾得黎好好食❤️💖🧡

🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮

另外,我追加左碟春風得意腸粉 $33

🤩🤩腸粉包住舊脆脆油炸鬼同蝦肉,再加上蟹籽喺腸粉上面 口感非常豐富!

👍🏻👍🏻蝦肉好彈牙好鮮味,炸兩又脆口,超正呀!

🍲懷舊瑤柱灌湯餃 $36

➡️湯餃大大舊,非常足料,個熱湯又好鮮甜,加少少醋再熱住慢慢食, 好滿足🍲👍🏻👍🏻👍🏻
Type of Meal
Lunch