今時今日嘅大排檔,已經唔係以前喺街邊😂,同事帶我嚟呢間樓上大排檔,可以食到香港特色菜式,而且衛生環境仲做得好好👍🏻乾淨企理!裝修富有懷舊大排檔風格,呢度嘅菜品都好香港特色,由喜記炒蟹前總廚主理✨金沙脆魚皮✨金沙涼瓜條兩者色澤金黃,外表酥脆。魚皮嚼勁十足,苦瓜條清爽,冇咩苦味,好特別!✨招牌脆皮乳鴿乳鴿即叫即炸,外皮酥脆,皮薄肉嫩,好入味,食落鹹鹹地,有少少美極嘅味道!✨樓上小炒皇小炒皇最緊要有鑊氣,呢度做得好好,整道菜唔會有多餘嘅水份,材料有韭菜、魷魚、蝦乾、腰果等,賣相色彩繽紛,鹹香十足,香氣四溢,味道豐富多樣,佐酒一流。✨黑蒜蝦仁炒飯炒飯炒得十分鬆散,米飯粒粒分明,夠乾身,黑蒜蝦仁香氣和味道完美地融合在一起,黑蒜帶有微微醋酸味,蝦仁爽口,富口感!

✨金沙脆魚皮
✨金沙涼瓜條

兩者色澤金黃,外表酥脆。
魚皮嚼勁十足,苦瓜條清爽,冇咩苦味,好特別!

✨招牌脆皮乳鴿

✨樓上小炒皇