2025-06-05 45 views
日前到將軍澳中心嘅深仔記叫了碗麵同油菜,發現油菜有隻有長手有長腳有長髭深啡色約7mm長類似甲由嘅物體。為免影響其他食客及尊重深仔記,本人已經刻意細細聲跟店員反映,豈料該中年女性店員望了一眼就大聲只說係條菜蟲,之後就走開完全沒有任何跟進。但嗰隻深啡色類似甲甴嘅物體啲手手腳腳又長又有關節,點睇都唔似係條菜蟲。為息事寧人同當自己當黑唔好彩,唸住快快食完碗麵,唔食碟油菜就離開。點知該店員不斷在我身後同廚房某男性員工不斷持續數分鐘大大聲連全店顧客都聽到咁講一些帶有侮辱性同嘲笑,完全不尊重本人嘅說話。查實,呢間店以前有幫襯過,就算年初一貴啲都會去食。但經過今次非常不愉快經歷,以後絕對唔會再去,亦不會推薦朋友去。今時今日,居然仍然有啲咁嘅服務態度,唔怪之得香港嘅食店執完一間又一間。