2023-05-22
係片皮鴨關注組,尚座呢個名字嘅出現率都多,所以都想試下究竟。預先book定半隻片皮鴨係平日dinner食,夜晚六點入去,離開後都滿座,每枱上面一定有片皮鴨,會見到有個人keep住係不停切呀切。$228 酥香烤鴨 (半隻) 上枱有片皮鴨擺盤 ,餅皮(最少有九塊,因為我兩個frd每人食到三舊以上),醬料碟(有京蔥,青瓜,哈密瓜,填鴨醬,砂糖,蒜茸)片皮鴨冇咩肥膏,顏色方面唔太有吸引,冇紅燒果種感覺,算薄同脆,可惜的是油,就算包住食都感覺到個陣油膩味啊,更何況到最後冇哂餅皮要濟食嘅時候,不過都可以點砂糖食中和下。片下面係會有碎嘅瘦鴨肉鋪墊,包嘅時候可以加埋入去啊!皮都幾薄下,所以易穿😂 可能枱枱都叫的關係,所以就算預先order到落單片皮鴨都係最後先上枱$88 蟲草花炒翡翠苗份量唔少,冇草青味,可能落油嘅份量唔少,入口嫩、少爽$108 老上海炒飯 普通一個炒飯,有獲氣,配料有肥煙肉,蝦,性價比一般。中價價位,合格水平,三個女仔,飽住離開。
$228 酥香烤鴨 (半隻)
片下面係會有碎嘅瘦鴨肉鋪墊,包嘅時候可以加埋入去啊!
皮都幾薄下,所以易穿😂
$88 蟲草花炒翡翠苗
份量唔少,冇草青味,可能落油嘅份量唔少,入口嫩、少爽
$108 老上海炒飯
普通一個炒飯,有獲氣,配料有肥煙肉,蝦,性價比一般。
中價價位,合格水平,三個女仔,飽住離開。