charlielmh75
charlielmh75
Level 2
2021-01-22
Follow
今日終於衝出屯門嚟到將軍澳呢間近期大熱嘅cafe~餐廳面對住海邊,陣陣海風又有溫暖太陽🌞夠晒chill呀~

當日係假日12點嚟到都未見需要排隊,之後人流慢慢多~
職員好好見我哋二人,所以安排咗我去坐窗邊位置,雖然有啲曬,但都開心😃
環境舒服又有去旅行feel🏝食物質素亦都唔錯~

💛 S͓̽e͓̽t͓̽ ͓̽L͓̽u͓̽n͓̽c͓̽h͓̽ : 𝘌𝘨𝘨 𝘉𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵 /𝘸 𝘱𝘢𝘯 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘭𝘥 𝘮𝘶𝘴𝘩𝘳𝘰𝘰𝘮 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘱𝘪𝘯𝘢𝘤𝘩
炒野菌菠菜配班尼迪蛋 $88
望落去賣相已經夠晒吸引😍荷蘭醬夠晒慷慨,覆蓋成嗰水波蛋,食落好夠creamy,聞到好香嘅牛油🧈味,帶啲酸味中和膩嘅感覺~唯一挑剔係水波蛋切開一隻有流心一隻無😅包身邊脆內軟,但有啲啲難切開~整體唔錯食😋

💛 S͓̽e͓̽t͓̽ ͓̽L͓̽u͓̽n͓̽c͓̽h͓̽ : 𝘗𝘦𝘳𝘶𝘷𝘪𝘢𝘯 𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 /𝘸 𝘞𝘪𝘭𝘥 𝘌𝘪𝘤𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 秘魯烤雞配野米飯 $188
上枱時我嘩咗一聲,嘩嘅原因見到隻碟好靚😂野食嘅賣相同擺盤都唔錯~雞係一隻雞腿同雞胸
咁當然係雞腿會相對嫩滑,但雞胸都唔係好嚡~
鋪喺下面嘅野米雖然無咩味道,但都幾有口感,個人幾鐘意~健康嘅感覺👍🏻

💛 85% 𝘉𝘦𝘭𝘪𝘻𝘦 (𝘍𝘭𝘰𝘳𝘢𝘭 & 𝘉𝘪𝘵𝘵𝘦𝘳 𝘚𝘸𝘦𝘦𝘵, 𝘔𝘦𝘥𝘪𝘶𝘮-𝘭𝘰𝘸 𝘚𝘸𝘦𝘦𝘵𝘯𝘦𝘴𝘴) 𝘏𝘰𝘵 $50
超濃郁嘅朱古力🍫唔會好甜,上面嘅朱古力碎碎增加一點口感~

💛 𝘋𝘪𝘳𝘵𝘺 $45
第一次飲,聽聞飲到係熱嘅expresso加埋凍嘅奶就係好飲嘅Dirty~咖啡☕️棕色同奶白色混合形成唔同嘅流線條,呢杯賣相同飲落都接近的,幾smooth 不錯飲,個人都鐘意~可能之後有機會再嘗試多啲~
想睇多啲唔專業但真實嘅分享,歡迎去我嗰IG🐷char.lei.w 啦~🏃‍♂️🏃‍♀️💨
Like
Ratings