2021-11-02
見到今次嗰staycation係用「海鮮聯盟」做招徠 身為海鮮支持者既我地點可以唔黎捧下場喎!我地被安排坐係窗口位置既二人 枱面有啲調味料 對於食自助餐黎講 張枱算細張 好彩既係餐旁邊有多一椅子 可以放袋 感覺上先無咁逼枱面上有啲有枱號既木匙 侍應解釋厡來有啲菜品需要即叫即整 如蒜蓉粉蒸扇貝 鴨肝多士等 食品準備好時 就會由侍應送上 減省排隊對候時間食物區位置不大 但海鮮佔左一半 凍海鮮款式有生蠔、龍蝦、龍蝦鉗、蟹腳、蝦等 刺身有帶子、甜蝦 我比較欣賞既係生蠔、龍蝦鉗及蟹腳 食到鮮味之餘 温度亦保持得唔錯蒜蓉粉蒸扇貝雖是其中一樣主打 但表現就有啲失色 蒜味不足 粉絲無味 扇貝感覺亦唔太新鮮 另外鴨肝多士 好邪惡但好好 只係油脂感太足 食多兩舊已經好膩其他熱食 冷盤就無咩特別 甜品亦未見出色 加上款色比較少 建議大家都係主攻海鮮便可