2020-10-26
象月泰式菠蘿炒飯咖哩炒金邊粉價錢💲: $58/ $58/ $+8x3好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 3.6/5-泰國菜真係間唔中就會想食😚 今次搵到大埔的💛泰菜,lunch set幾抵食,質素都ok,仲可以用優惠價加勁多小食,好幸福😋 我地叫左3款小食,燒豬頸肉有5-6片,但每片都好薄,如果厚小小就會油脂感香啲,配埋個酸酸辣辣有魚露的汁好惹味。另一款係炸蝦餅,將一舊切成4份,熱辣辣又彈牙😌 仲叫左個泰式鳳爪,都有成4隻,不過就略嫌唔夠味,唔夠酸又唔夠辣🤫 但每種都係$8‼️-每個set包一碗冬蔭功湯,味道啱啱好,偏酸好啱我。都應該落左幾多椰奶,所以好滑,入面仲有好多菇!😛 第一個set我地叫左泰式菠蘿炒飯🍍呢款唔建議大家叫❗️佢炒得偏濕,得陣黃薑粉味,冇咩鑊氣😵 同埋入面得啲冇咩味的雞肉,冇咩餸😨 不過佢都有落提子乾,可以調下味。-另一個就叫左咖哩炒金邊粉。呢款好食啲!🤗 炒得好乾身,落左好多咖哩粉所以好香。可以想像下係星州炒米的味😹 不過金邊粉就有咬口小小。餸都係雞肉,唔同菜咁。同埋佢地全部都好大碟,仲包杯青檸梳打添🥳 我
泰式菠蘿炒飯
咖哩炒金邊粉
價錢💲: $58/ $58/ $+8x3
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4.3/5
回頭率😚: 3.6/5
另一個就叫左咖哩炒金邊粉。呢款好食啲!🤗 炒得好乾身,落左好多咖哩粉所以好香。可以想像下係星州炒米的味😹 不過金邊粉就有咬口小小。餸都係雞肉,唔同菜咁。同埋佢地全部都好大碟,仲包杯青檸梳打添🥳 我覺得$8小食真係好抵食又好食所以比佢吸引到。如果大家住個頭,一定要試下!😋