2015-06-12 1484 views
住左喺石硤尾幾年,成日食黎食去都係果幾間。今日同朋友行過南山邨搵野食,平時好多人食果間又排長龍,記起附近有間仙竹林,自己本身鍾意食台灣野,見價錢又幾平,一於入去試下!—— —— —— —— —— —— —— ——今晚嗌左兩個飯同一個小食。☝一個係是日推介,唔記得叫咩名,係雞軟骨飯黎的。我本身都好鍾意食雞軟骨,依個飯雖然名同材料都好似簡簡單單,但係好好味,個汁加晒分!係我近期食過最好味既雞軟骨。😋✌另一個係田雞煲仔飯,雖然整唔到飯焦但好足料,仲要唔使$40就包埋野飲,邊度搵!👅小食就嗌左個金沙骨,我覺得個骨好有住家味道,本身以為係好乾身果隻金沙骨,但係有汁伴碟的,夠入味。—— —— —— —— —— —— —— ——🙌最重要係老闆同老闆娘都好好人!我地八點半入到去嗌左野食,食左一陣朋友好細心問左句:幾點閂門?老闆笑住話:九點,不過唔使急架。我執野都要時間,你地慢慢食。久違既小店人情味,我諗我之後會將依度變做我既食堂啦!😜
—— —— —— —— —— —— —— ——
今晚嗌左兩個飯同一個小食。
—— —— —— —— —— —— —— ——
🙌最重要係老闆同老闆娘都好好人!
久違既小店人情味,我諗我之後會將依度變做我既食堂啦!😜
2015-06-12
$45 (Dinner)