2015-10-06 1178 views
今日咁啱入到黎上水, 試下朋友之前介紹過的車仔面 - 成記同一般車仔面檔一樣, 成記的配料款式都夠多, 只要係張Order 紙度圈出想要的食物便可. 價錢都幾合理, 幾蚊都有碗兩餸面.我揀咗翼尖, 魚蛋同埋通菜配河粉. 份量好充足, 河粉亦都好夠新鮮好滑. 魚蛋係細細個食開個隻細細粒, 口感實淨彈牙個隻, 好味! 通菜都爽口.可惜翼尖唔夠味, 而且成碗面個湯底比較淡, 令到成碗面有d失色. 雖然我已經揀咗辣汁, 但唔覺得有辣味, 結果自己要再加辣椒油不過值得一讚係姐姐好好Service, 同D食客都有講有笑, 好有親切感. 食客同員工都一齊係度睇電視劇感覺好有趣
今日咁啱入到黎上水, 試下朋友之前介紹過的車仔面 - 成記

三''食送''車仔面
2015-10-01
$35 (Dinner)
三''食送''車仔面