2021-01-02 1377 views
荃灣咖啡店越開越多,今次荃灣地膽介紹左一間幾隱蔽既咖啡小店,路痴的我都要搵左陣先搵到呢間咖啡小店有室外同室內座位,我就揀左室內,入到去有d似自修室,mini library既感覺,因為佢放左一d書係枱,唔知係用來裝飾定真係閱讀呢吞拿魚碎蛋意大利包配沙律意大利包烘過後外脆內軟,吞拿魚碎蛋加入沙律醬,成個包食落都好濕潤creamy蜜糖黃芥末醬煙三文魚意大利包配沙律煙三文魚同蜜糖黃芥末醬我就覺得唔太夾,可能吱少少檸檬汁會仲夾炒滑蛋牛油果意大利包配沙律個炒蛋打蛋個陣已經唔勻,明顯係見到有蛋白,同埋炒得過熟,無左滑蛋既效果,牛油果就夠晒熟,軟綿綿的Flat White咖啡豆帶nutty,味道偏苦,奶泡飲落都好順滑,成杯口感同味道都係我鍾意的Matcha Latte抹茶味香濃,微微既甜味正好遮蓋左抹茶既苦澀味,味道調得岩岩食物就不過不失啦,勝在大份又抵食,飲品比食物水準更出色,不過衛生問題就差d, 張枱成枱都係擦膠碎都無人清理,希望可以改善

蜜糖黃芥末醬煙三文魚意大利包配沙律

炒滑蛋牛油果意大利包配沙律

Flat White
Flat  White

Matcha Latte
抹茶味香濃,微微既甜味正好遮蓋左抹茶既苦澀味,味道調得岩岩
Matcha  Latte

Flat  White