2019-09-01 391 views
網上講左好耐呢個新商場K11 Musea,咁今日就來行下,點知周圍都好多人,又趕時間要去下一站,所以都選擇左去多野食選擇既food court,佢地叫做Food Playground, 響商場既B2層,大家唔好見到個𨋢有個P字就係停車場,其實係有個好大既food court!🙈順便講下個商場啦,呢個新商場以藝術為主,設計上都好有心思,場地設計都幾多驚喜,雖然都係以貴價商品為主,但其實都有好多適合香港人既吃喝玩樂地方,同埋商場內外都有好多新鮮感,大家都可以一去👍🏻由於太多人既關係,food court全部餐廳都好多人排隊,我地揀左呢間泰國船粉來食,而亦都太多人,呢間店既飯已經賣晒😂咁我地就買左一碗雞肉船粉同一碗牛丸船粉,大碗version,每碗$48,份量都叫適量,唔會太少。好快就有得食,湯底不過不失,我認為淡左少少,佢有魚露加辣椒同鹽俾你地加落碗粉到,我都加返少少調味,雞肉明顯有調味再煎過,所以都幾好味,個粉唔會太淋,不過芽菜就生左少少未熟,整體來講響個咁高級既商場用呢個價錢食到個都ok既泰國船粉,我覺得都可以接受😊建議大家去發掘下呢個新商場!由於好多餐廳都未開,一定會再去多幾次食多幾

建議大家去發掘下呢個新商場!由於好多餐廳都未開,一定會再去多幾次食多幾間!

2019-09-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$48 (Lunch)