2023-01-28 43 views
呢日, 兩點鐘仲未食飯,見到旺角呢間刺身丼飯仲咁多人排隊,心諗咁受歡迎應該幾好食嘅所以就強忍肚餓當下午茶咁試吓啦好彩都不負所望刺身都幾新鮮肥美,水準唔錯乜蟹都有丼(海膽醬)$128全蟹宴丼飯:有蟹棒/蟹肉/蟹膏/蟹鉗 /蟹籽/蟹蓋一上枱已經覺得好有視覺享受,勁大個蟹蓋喺上面好巴閉好 igable而下面嘅蟹棒/蟹肉 /蟹膏/蟹鉗同海量蟹籽都好鮮甜味美,再加埋個海膽醬撈飯食,口感視覺味覺都非常享受。私心推介呢個。九公丼 $178呢款丼岩晒選擇困難症嘅朋友例如因為佢有齊晒:海膽/三文魚/三文魚籽/牡丹蝦/時令魚/拖羅蓉/壽司薑,一次過滿足你眾多願望,每樣都可以試少少岩晒眼闊肚窄嘅朋友而咁多樣刺身入面,最推介三文魚籽同牡丹蝦三文魚籽粒粒飽滿又大粒好岩送飯。牡丹蝦好大隻,肉質爽彈新鮮。不過呢款丼係冇跟醬,所以可以自行加醬油黎撈飯食焦糖三文魚卷 $68又係一番視覺享受一上枱店員就用火槍點火 份有點意想不到的呢款三文魚卷上面有層脆脆嘅焦糖,好香口跟埋炙燒過嘅三文魚真係好好食,有種入口即化嘅感覺
所以就強忍肚餓當下午茶咁試吓啦
好彩都不負所望
刺身都幾新鮮肥美,水準唔錯

乜蟹都有丼(海膽醬)$128
全蟹宴丼飯:有蟹棒/蟹肉/蟹膏/蟹鉗 /蟹籽/蟹蓋
。私心推介呢個。

九公丼 $178
呢款丼岩晒選擇困難症嘅朋友例如
一次過滿足你眾多願望,每樣都可以試少少岩晒眼闊肚窄嘅朋友
而咁多樣刺身入面,最推介三文魚籽同牡丹蝦
三文魚籽粒粒飽滿又大粒好岩送飯。
牡丹蝦好大隻,肉質爽彈新鮮。
不過呢款丼係冇跟醬,所以可以自行加醬油黎撈飯食

焦糖三文魚卷 $68
又係一番視覺享受
一上枱店員就用火槍點火 份有點意想不到的
呢款三文魚卷上面有層脆脆嘅焦糖,好香口
跟埋炙燒過嘅三文魚真係好好食,有種入口即化嘅感覺