2021-05-15
於中環滿有特色的小食店, 主打墨西哥Taco🌮很有創意地融合了港式滋味,成為獨一無二的HK-style Taco 🌮 小食店都幾闊落,設有6個bar枱座位~可以坐低好舒服咁慢慢食👍🏼Taco可自選Soft /Crispy ,我試咗 ~1️⃣ XO Prawn Crispy Taco大蝦🦐以獨門秘製XO醬煮製,加入臘腸粒同埋脆米沙律~2️⃣ 十五味豬腩 Soft Taco 豬腩有啲入口即溶嘅感覺😋配以蕃茄莎莎和牛油果醬~好有風味3️⃣手撕羊肉 Crispy Taco 羊肉好多汁份量又多,拌以酸辣青汁,仲有枝豆同烤粟米蕃茄~口感多重👍🏼呢幾款裏面醬汁都好豐富💗精心配搭組合嘅用料~味道豐富多層次!而Crispy Taco造型像企著的脆甜筒,醬汁往下流~唔會整濕個Taco脆餅其他美食仲有雞蛋仔丶Taco Bowl (Rice/Salad)丶軟雪糕等等。最吸引我嘅係加入左本地元素嘅雞蛋仔($28),我試咗臘腸雞蛋仔🥳 入口好有驚喜👍🏼加咗臘腸粒粒雞蛋仔有陣鹹香~好唔錯!
Taco可自選Soft /Crispy ,我試咗 ~
1️⃣ XO Prawn Crispy Taco
大蝦🦐以獨門秘製XO醬煮製,加入臘腸粒同埋脆米沙律~
2️⃣ 十五味豬腩 Soft Taco
豬腩有啲入口即溶嘅感覺😋配以蕃茄莎莎和牛油果醬~好有風味