2022-11-06
依排食得太多熱氣野,不停同自己講要食番清淡啲😊 不過面對住和牛燒肉一郎嘅引誘,我係絕對抵擋唔住!! 融入和式簡潔美學嘅日式燒肉店,QR code落單後食物會由「JR新幹線」送到你枱,享受美食同時又可以影相打卡😎我地嗌咗 Course🅱️ $448 (特選牛+嚴選牛,102款食物供選擇) 會先上兩set肉類,其中一set放喺船仔上面,好趣致!! 每款肉類都有標示係咩部位,方便客人再encore!! 當中仲有新鮮扇貝同海蝦,好鮮甜翻叫左好多次🤣可能你會覺得四百幾蚊食燒肉放題好似好貴,但和牛燒肉一郎的確係我食過最豐富嘅放題🤩 加上 Course🅱️ 雖然係中價位嘅餐,但我覺得肉類嘅質素已屬中上,encore亦唔會降低質素 (好多放題只得頭1、2碟牛係靚啲) 🙈 加上有幾十款肉款仼你揀,仲有海鮮、小食、卷物、漬物(大推泡菜蘿蔔同涼拌菠菜)、菜、飯麵(必食溫泉蛋紫菜飯)等超過100款食物供選擇,真係花多眼亂!! 精選牛肉25款特選牛肋肉、特選牛肋條、特選薄交牛肋肉、特選牛里脊肉、特選薄交牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條、秘製味噌牛肋條、BBQ風味牛肋條、薄炙牛肋肉 、牛里脊肉、薄炙牛里脊肉、牛外横膈膜、牛肉
精選牛肉25款
特選牛肋肉、特選牛肋條、特選薄交牛肋肉、特選牛里脊肉、特選薄交牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條、秘製味噌牛肋條、BBQ風味牛肋條、薄炙牛肋肉 、牛里脊肉、薄炙牛里脊肉、牛外横膈膜、牛肉角切(一口牛)、秘製味噌牛肉角切(一口牛)、BBQ風味牛肉角切(一口牛)、牛肋肉角、两色蔥花牛舌(鹽味)、薄切上等牛舌芯、壺潰牛肋肉、極上厚切牛舌、特上牛舌棒、薄炙蔥花牛舌(鹽味)、大判壽喜燒牛里脊肉、熟成壺潰牛外横膈膜
牛肉刺身3款、日本豚肉6款、豚肉8款、雞肉4款、海鮮8款、野菜10款、其他38款
PS 不得不提自助區仲有十幾款日本雪條仼你食,好多味都好想試🥹 但實在太飽,淨係試到北海道牛乳雪條,下次一定要試埋其他味!!