2022-11-22 496 views
啱啱送咗阿女去補習班,要個半鐘頭之後先至接佢放堂。百無聊賴😌,響太子附近逛一圈睇下有冇啲新嘅食肆或店舖。一路行,聞到一陣好香嘅蛋味🤤,似乎係焗麵包,行近啲睇,原來係台式古早味蛋糕店。之前熱爆見到呢啲古早味蛋糕店經常排長龍,令到我想試嘅意欲都冇🙄。而家啱啱冇人排隊,又記得同事話呢間“山田本舖”好食😍,就買一個試下啦🥰。見到個menu list,有勁多款口味。我覺得最基本嘅,就已經可以試到係咪有真功夫😏。於是買咗一個Q 版低糖原味蛋糕,只係三十蚊港紙,價錢十分相宜🤭。買嘅時候熱辣辣有陣陣嘅香味滲出☺️,一路行都好想食😂。拎到返屋企雖然已經涼咗,但係食落口感非常軟熟,好有蛋香味,三十蚊呢個價錢,冇得輸。食唔曬,放入雪櫃第二日拎出嚟食依然十分軟熟,正👍!其實我都好想試食吓鹹蛋肉鬆古早味蛋糕,下次一定要買嚟試下😋。

2022-11-19
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$30 (Other)