身為澳牛fans,凡係有d澳牛背景的茶餐廳都會試,網上睇到呢間叫牧牛的茶記亦屬此類別(入到去見到一個熟口熟面的澳牛舊員工),  所以經過開又試下先, 地點來講唔算好易搵,  行過都容易走漏眼...但其實係正大角咀比較有D名氣的文華海南雞飯附近的鋪位佢地其實食物種類唔算好多, 早餐都係果D煎蛋, 炒蛋, 多士, 三文治, 火腿通粉之類的配搭, 今次只想食炒蛋, 試左佢地火腿雞蛋三文治套餐($27)麵包用上厚身的, 尚算軟身, 已調味的雞蛋的份量算多, 炒得亦算滑溜, 唔會太稀, 因為其實太稀的炒蛋雖好味, 但會好濕, 唔適宜做三文治, 麵包吸左D蛋汁之餘亦為一路食一路漏, 所以蛋治D炒蛋要炒得軟硬適中係好重要...呢度的都合格有餘!! 蛋比上次新澳炒得更嫩!!而熱奶茶都有一般茶記水準, 夠熱之餘亦尚算茶香奶滑純以我試過的蛋治奶茶來評論, 整體水準算唔錯的,  而且附近有住宅又有辦公室,  睇來早餐時段係不愁生意的
而熱奶茶都有一般茶記水準, 夠熱之餘亦尚算茶香奶滑
$27 (Breakfast)