2022-12-24
平時放工,最鍾意同朋友落去中環蘭桂坊Pong LKF酒吧chill下, 餐廳環境好靚同型格,坐得好舒適,不單可以同朋友傾計,仲可以同佢哋一齊玩beer pong,有大電視可以一齊睇波,輕鬆下,酒吧有好多款佐酒小食,啱曬我哋一邊飲一邊食。 紅薯薯條炸得金黃色,微微有些焦黃,因為加了少少鹽,食起來紅薯香甜又有些少嘅咸味,點上千𡷊醬汁,非常好味,作為佐酒小食一流。 Jamon Croquettes是我的最愛,表層火腿,內裡有呈乳脂狀的芝士,外部鬆脆,外形精緻,剛剛炸過 ,火腿和芝士加埋一齊簡直係絕配,作為開胃菜簡直一流。義大利麵的口感很好,吃起來Q度和嚼勁很高,配上幾隻口感彈牙大蝦。既creamy又充滿蒜香,鮮蝦香味,加上番茄酸甜濃郁的醬汁,非常有飽足感。pizza 不厚不薄而且煙煙韌韌,表面是經典嘅Magaraita pizza 番茄醬、芝士羅勒嘅味道好夾,番茄配上大量芝士,食落有拉絲效果,芝士番茄非常好味又有咬口,Pizza焗得好脆,好適合同朋友一齊share食。Mojito朗姆酒、新鮮青檸、新鮮薄荷葉、蘇打水。Sangria紅酒,檸檬汁、再加上白蘭地,果汁,糖漿等材料 ,又酸又甜。
Mojito朗姆酒、新鮮青檸、新鮮薄荷葉、蘇打水。