2021-02-08 143 views
去咗K11 Musea 行街,見到有間餐廳好靚,出面仲好多人排隊。行過去就見到有好出名既村上隆公仔,lunch set都好吸引😍所以我哋就去咗呢間餐廳試下🤤呢個lunch set 包括咗一份沙律、或主菜同埋一杯飲品,我哋仲嗌咗甜品試下經典凱撒沙律 & 風乾火腿田園沙律呢兩個沙律都好好食,因為佢入面有好多醬汁。經典凱撒沙律主要係用生菜🥬而且上面仲有啲麵包粒,更加有口感。而風乾火腿田園沙律就係另一種味道,有Parma ham之外,仲用咗橄欖油同醋。兩個沙律都各有特色~羅勒青醬蘆筍扁意粉 ($108)呢個意粉有好多唔同既材料,有蘆筍、黃椒、車厘茄同埋松子。佢既青醬味道十分濃郁,而且仲帶有濃濃蒜蓉既味🤤蘆筍食落唔會好老、又唔會有渣。車厘茄好甜好多汁,松子更加令個意粉多咗咬口嘅感覺。最重要係佢個份量啱啱好,唔使做大晒鬼🤤香煎慢煮三文魚扒 ($128)呢個三文魚煎得啱啱好,好香仲有少少脆! 佢另外仲有帶有蒜茸味嘅醬汁,撈埋三文魚真係幾好食👍🏻不過係覺得三文魚有少少乾,如果冇咁乾就更加好食🤤 佢旁邊仲有啲蔬菜 啲蔬菜係充滿左魚油,好特別幾好食。Artsy Print Coffee☕️ & Chocol

經典凱撒沙律 & 風乾火腿田園沙律
經典凱撒沙律
風乾火腿田園沙律

羅勒青醬蘆筍扁意粉 ($108)
羅勒青醬蘆筍扁意粉

香煎慢煮三文魚扒 ($128)
香煎慢煮三文魚扒

Artsy Print Coffee☕️ & Chocolate🍫 (+$38)
呢兩杯飲品係呢間餐廳必嗌既,因為上面印咗唔同圖案。我哋揀咗’村上隆’既太陽花同’The Starry Night’,啱晒大家去打卡💛 圖案下面係一層厚厚地既cream, 配埋咖啡同朱古力一齊飲真係唔錯
Artsy Print Choco/coffee

藍莓芝士蛋糕($35)
呢個藍莓芝士蛋糕好大個,上面仲有啲紅莓同藍莓醬汁,撈埋個芝士蛋糕一齊食味道唔錯👍🏻 而且仲有濃郁既芝士味,蛋糕質感又唔會太濕又唔會太乾
藍莓芝士蛋糕

雲呢拿雪糕配馬卡龍,鮮草莓($35)
呢個甜品一嚟到就好香,好香既士多啤梨味🍓 雲呢拿雪糕好香,配埋士多啤梨一齊食,甜得嚟又唔會酸🤤而且雪糕上面仲有個檸檬味既馬卡龍,都係酸酸地,唔會好甜
雲呢拿雪糕配馬卡龍,鮮草莓

Overall, 如果大家想去睇吓啲藝術品同埋想去打卡嘅話,可以去呢間餐廳試下🤤佢每碟菜都會有一朵靚靚花朵,好有連貫性,嘢食幾好食之餘,價錢都可以接受👍🏻
2021-02-05
$200 (Lunch)
經典凱撒沙律
風乾火腿田園沙律