隨機嚟到尖沙咀星光行嘅呢間coffee shop。NINETYs 望望下佢個餐廳logo,Recall 我其實呢間餐廳有好多分店,原來我仲bookmark咗佢銅鑼灣分店添,今次這個隨機,實在太好了!去到餐廳門口,發覺有好多人排緊隊於是上前waiter 並留名排隊,佢話只需要排大概30分鐘左右好好嘅佢仲further 同我解釋,門口坐住排隊嘅人( 冇錯係坐住等👍🏽),都係即將可以入座嘅另外,因為佢哋限時90分鐘用餐時間,所以佢查過,大概30分鐘左右,就會有枱available!佢嘅細心解釋,同埋貼心嘅安排,讚呀!👍🏽其實喺附近打發時間非常容易,因為附近有好多小店可以讓你one stop shopping 🛍 所以我嘅「排隊」等候時間都唔算漫長😅入咗點餐係用QR code嘅… 都非常方便因為我哋係諗住食brunch… 好多選擇嘅combo有啲花多眼亂,QR code點餐可以讓我慢慢揀到啱😆我今日點嘅食物係 ☕️ 係Choco blend 嘅latte,served with 細細粒嘅藍莓乾🫐Waiter 會同你解釋飲法,初頭覺得怪怪地… 藍莓乾配咖啡?但真係出奇咁夾!正👍🏽🍽係4sides第

去到餐廳門口,發覺有好多人排緊隊
佢嘅細心解釋,同埋貼心嘅安排,讚呀!👍🏽

所以我嘅「排隊」等候時間都唔算漫長😅

入咗點餐係用QR code嘅… 都非常方便

我今日點嘅食物係

🍽係4sides
第一set 4 sides
因為佢mention 佢係用越光米
所以combo 係Sakura Shrimp 🦐 + half spring chicken 🍗 + black truffle scrambled eggs 🥚 + cauliflower miso eggplant 🍆
*** 提一提:half spring chicken 要另加$48

第二set 4 sides
就想試吓佢個麵包
所以combo 係chocolate danish loaf bread 🍞 + granola Greek yogurt + Sakura shrimp 🦐 & crab 🦀 fat scrambled eggs 🥚 + strawberry 🍓 avocado 🥑 salad + mushroom salad
*** 提一提:strawberry avocado salad 要另加$20

😋我覺得個賣相係好吸引嘅!
不過要另加收費嘅項目,雖然好味,不過我覺得份量減少但係唔需要另加收費,性價比會相對高!
要讚一讚佢嘅scrambled eggs 🥚 好好味,texture 好綿滑。可以考慮佢作為你其中一個combo 之一!⭐️

Sakura Shrimp 🦐 + half spring chicken 🍗 + black truffle scrambled eggs 🥚 + cauliflower + miso eggplant 🍆