2023-11-19
星期日一家人入去赤鱲角 麗豪航天城酒店vivace 食地中海菜!一入到去環境寬敞,一大個落地玻璃看盡泳池景色,小朋友勁開心,藍綠色為主調,柔和舒適,充滿住地中海特色🥰,適合打卡不過,而且服務員態度非常好,讚👍🏻我哋叫左set dinner 同埋幾道素菜:🧀炸西班牙芝士條我勁鍾意食嘅小食,因為超鍾意芝士,表面香脆,芝士入口即溶,唔會太鹹,我哋都勁鍾意食,推介!🥣西班牙蕃茄凍湯呢個湯超級特別,起初以為係鹹,原來係酸酸甜甜,而且凍湯好開胃,素食者真係一定要試吓,平時好少會食到👍🏻🍕招牌薄餅(薄餅配水牛芝士、牛肝菌、野菌、羊芝士及黑松露)黑松露配牛肝菌再加埋芝士,真係啱晒我口味,最鍾意黑松露,鹹香可口,松露味濃郁!🍝自製龍蝦焗意粉手工意大利麵,好彈牙,每條麵條都掛滿醬汁,小朋友好鍾意😊🍲法式海鮮湯成碗都係滿滿嘅海鮮,而且新鮮足料,非常鮮甜👍🏻🥩紅酒乾蔥汁煮乾式法式熟成肉眼扒300克老公話一淡咬落去肉質淋身多汁、豐富油脂香味,味道甘香,口感軟腍,肉味比肉眼濃郁,肉質彈性!🥩炙燒乾式熟成西班牙安格斯牛西冷片250克配火箭菜及車厘茄好有炭香燒烤味,口感豐富,肉質厚實,肉味較一般牛隻部分濃郁,味道香濃
我哋叫左set dinner 同埋幾道素菜:
🧀炸西班牙芝士條
🥣西班牙蕃茄凍湯
🍕招牌薄餅(薄餅配水牛芝士、牛肝菌、野菌、羊芝士及黑松露)
🍝自製龍蝦焗意粉
手工意大利麵,好彈牙,每條麵條都掛滿醬汁,小朋友好鍾意😊
🍲法式海鮮湯
成碗都係滿滿嘅海鮮,而且新鮮足料,非常鮮甜👍🏻
🥩紅酒乾蔥汁煮乾式法式熟成肉眼扒300克
🥩炙燒乾式熟成西班牙安格斯牛西冷片250克配火箭菜及車厘茄
好有炭香燒烤味,口感豐富,肉質厚實,肉味較一般牛隻部分濃郁,味道香濃,完美嘅脂肪比例,老公至愛!
🍰果仁蜜餅
整個蜜餅香脆可口,混合果仁及蜜糖製成,每一層酥皮都好鬆化,平時都不太大興趣,但係呢個真係一試愛上,推介!
除咗食物方面讚嘆不絕之外,原來入住酒店仲有主題房間,小朋友一定好開心😍仲有5間兒童主題遊戲室供玩樂,而3樓嘅房間仲有露台可以燒烤,部份房間仲對住泳池!
咁正,下次一定要住返晚先得😍
🎉🎉而家仲有特別優惠🎉🎉
只要嚟到麗豪航天城酒店以下餐廳食嘢打卡,每位like、影相同hashtag #regalskycityhotel 嘅客人都可以享有特別禮遇:
#Petra :送紅酒或指定飲品一杯
#Vivace:送Sangria一杯