2018-01-26 654 views
薑越老越辣,但我認為薑越老越可愛。銀杏館在油麻地開設了分店,裝潢懷舊有風格。店員依然採用年長的一輩,有禮貌好親切。午餐有小吃,主食,飲品,價錢位於五六十元左右,先別論好食與否,抵食己一大吸引之處。椰菜扎肉沙律,爽脆清甜,醬汁不會放太多,恰到好處,開胃前菜。湯檬可選兩款餸菜。湯底過於清淡,有點似開滾水。檬粉尚算滑溜。配料是牛肚和生菜,牛肚驟看好明顯不是高質素,沒半點牛味。其實用另一角度看,清淡啲健康啲...哈哈。要了杯茶走,居然店員婆婆話即係全走,即時滴汗。後來我教她即係加煉乳的意思,她恍然大悟,哈!你話佢地幾可愛。

其實用另一角度看,清淡啲健康啲...哈哈。

2018-01-26
$52 (Lunch)