2021-04-10
今日係黃金買完啲淋嬸野, 肚仔有少少餓, 打算上openrice search下附近有咩美食, 無意中發現左依間零負評既餃子店, 都係抱住一個”唔信邪”既心態去挑戰一下😤✨洋蔥豬肉煎餃$40/8隻(配套餐另加錢)店鋪招牌菜就唔洗講一定要嗌, 話明”唔信邪”麻, 碟餃一黎到就已經比左個好印象😳唔知張相影唔影到, 但個碟上面係無咩油, 個人黎講係加分! 最怕食煎餃成口油, 咬完第一下就已經好surprised, 塊皮超級薄! 餡料亦十分之足料, 佢洋蔥係較生, 但咁樣食落先會有咬口, 而且一咬之後係”咇”哂汁出黎, 係幾滿足🤤我自己就鐘意沾佢依間既醋黎食, 平時我係唔會, 但心血來潮試完覺得不錯, 佢唔會好酸, 可以trytry, 諗諗下40蚊都真係抵到爛!👍🏻👍🏻✨芫茜豬肉煎餃$40/8隻 (配套餐另加錢)見到芫茜兩個字就知唔係個個人都鐘意食, 但不得不說既係佢芫茜既份量控制得不錯! 個口未至於好重芫茜味, 反而好易入口, 同豬肉配合又幾夾, 總之感覺好特別, 好好食! 😍絕對推介大家試下, 始終市面上都好少聽到有芫荽餃子! 如果係芫茜控既你必食👍🏻🤤✨日式住家飯團(套餐+$15)飯粒都
✨洋蔥豬肉煎餃$40/8隻(配套餐另加錢)
✨芫茜豬肉煎餃$40/8隻 (配套餐另加錢)
✨日式住家飯團(套餐+$15)
飯粒都煙韌有咬口, 望到隻色會下意識覺得好濃味, 但比我想像中淡, 牛蒡味唔重, 但味道係幾特別,因為未試過係其他地方食到依種味道, 未試過可以一試🤪
✨秘製炸雞翼$25/4隻
炸得岩岩好有少少JUICY得黎仲要熱辣辣上枱, 我一口氣食左兩隻先食番餃子,哈哈🤣味道超香口而且無乜炸粉, 佢既優點亦都係佢既缺點, 就係好想食多幾隻!!!可以再大隻啲😏
✨鹵水雞翼 $25/4隻
有少少失望, 色水唔夠, 望落應該唔太入味, 食左之後比想像中好, 但鹵水味唔太濃, 肉質正正常常, 個人認為可以不試, 始終有比較底下更加特顯炸雞翼更加美味🤭
✨日式手作芝士蛋糕 $25
一望件Cake就知係巴斯克芝士蛋糕😍CHEESE味好濃, 重點係個口感, 好綿, 真係好綿, 我自己唔太鐘意食好厚實既CHEESECAKE, 佢頂部同底部係較中間硬身, 又有少少焦香味, 兩重口感, 好好味! 雖然有D錯重點, 但依個係必食!!!👍🏻
價錢親民 而且食材高質用料十足👍🏻