2021-07-27
好耐都冇食過海鮮,層層疊蒸氣海鮮啱晒我啦☺️近排聽朋友講新蒲崗新開左間九重鮮火鍋放題,我咁鍾意食海鮮既我定同朋友去食❤️😍1️⃣✨九重鮮 ✨龍蝦~最吸引就係龍蝦,睇佢細細隻原來切開一半有好多膏ssss,呢個係啟用執夠晒新鮮彈牙,勁好味😋海蝦~海蝦唔使點講size適中,但係都唔啱馬虎,海蝦夠新鮮,保持到肉質鮮美帶一點甜❤️聖子王~蟶子王平時都會喺豉汁炒味道比較龍,而蒸氣火鍋烹調保存到海鮮嘅鮮味,肉質彈牙👍🏻✨六頭鮑魚~細細隻但係其實佢個厚度都比較厚身,依然保持到鮑魚彈牙度,一啲都唔韌✨👍🏻番薯蜆~番薯蜆我第一次食,原來肉質比較甜爽口,配醬油食更加好味😋扇貝~雖然扇貝唔算太大隻,但係海鮮味都仲喺裏面鎖住,口感爽口 新鮮白鱔~ 3分鐘蒸熟晒,食落去魚油超多肉汁非常爽口花蚌~煙煙韌韌 都幾好食文昌雞件 ~肉質超滑溜好juicy、雞皮比較薄,一定要再encore😍安格斯牛小排 ~肉質比較腍,每啖都食到濃厚嘅牛肉味😃2️⃣✨火鍋放題✨任點任食超過左30款嘢食俾你揀我就比較鍾意食水餃,多汁仲有木耳絲食落去口感就得爽口皮薄另外墨魚滑非常之新鮮彈牙爽口安格斯肥牛夠晒好食又唔會好肥落佢個口感言都保持左牛肉鮮味另外加多$
好耐都冇食過海鮮,層層疊蒸氣海鮮啱晒我啦☺️
1️⃣✨九重鮮 ✨
白鱔~ 3分鐘蒸熟晒,食落去魚油超多肉汁非常爽口
花蚌~煙煙韌韌 都幾好食
安格斯牛小排 ~肉質比較腍,每啖都食到濃厚嘅牛肉味😃
2️⃣✨火鍋放題✨
任點任食超過左30款嘢食俾你揀
我就比較鍾意食水餃,多汁仲有木耳絲食落去口感就得爽口皮薄
另外墨魚滑非常之新鮮彈牙爽口
安格斯肥牛夠晒好食又唔會好肥落佢個口感言都保持左牛肉鮮味
另外加多$20就有機會可以嗌無限添飲有波子汽水同埋汽水仲有啤酒,食完海鮮送啤酒,簡直係非常一流🍺🥤