2023-06-06 31 views
銅鑼灣嘅日式食肆都唔少, 位於銅鑼灣澳門逸園中心嘅金鶴拉麵, 佢嘅蒲燒鰻魚飯係店長推介, 午市套餐可以加配小食和飲品, 啱曬我口胃。活燒蒲燒鰻魚飯即叫即燒, 食好嘢等候都是值得的, 標榜激厚3cm, 肉厚特別爽脆, 肥美得嚟唔會有滯膩感, 伴飯小食是碎魷魚粒, 爽脆幼滑口感。咖哩炸雞肉飯賣相吸引, 金黃色漬蘿蔔配以青綠色西蘭花, 還有半隻金黃色雞蛋, 色彩鮮艷, 炸雞大大塊, 外皮炸得香脆, 雞肉保持嫩滑, 咖哩汁也香濃惹味。小食選擇也很多, 唐揚炸雞充滿鹹酥雞香, 慢煮豚肉叉燒鬆軟嫩滑。串燒鹽燒豬頸肉和鹽燒雞中翼, 即叫即燒, 焦香得嚟又充滿油香。

活燒蒲燒鰻魚飯

咖哩炸雞肉飯