2019-07-13
☔️落雨天最好就係去葵芳行街, 一出地鐵站就連住葵涌廣場同新都會廣場, 唔洗麻煩又可以行足大半日今日正正因為落雨天而來, 所以都冇諗住要食D乜, 行到葵涌廣場3/F點都心思思想買D野食下既🤪, 無意中就發現左其中一條橫巷裏面有間「餓霸」主打蜆仔粉, 身為蜆款超級fans既我當然即刻要食啦除左主打蜆仔粉, 都有少少其他小食, 而且價錢都好優惠, 例如: 起初我以為自己眼花睇錯, 但又真係見到有其他食客用左$5買一份🧀🍟芝士脆薯條, 份量亦不少 (我是沒有點, 所以冇拍底啊)即點即整的B - 🦞龍蝦KIMCHI湯蜆仔粉 $25*可以選米粉或粉絲, 我是揀左米粉 (諗諗下先醒起應該粉絲吸味D正D)雖然未至於要”WOW”一聲, 但湯底真係有D似韓式海鮮泡菜湯既味道, 酸酸辣辣帶點海鮮鮮甜味, 份量都比想像中多, 同我一樣係蜆款超級fans既值得一試
即點即整的
B - 🦞龍蝦KIMCHI湯蜆仔粉 $25