2010-12-30
聽同事介紹話呢間係好好食的小店, 但沒有裝修, 會坐得唔舒服!仲叮囑一定要訂定位, 於是前一日打電話訂定兩位!6:45 pm 去到, 店內有四張四人枱, 兩張二人枱(其中一張係正門口), 我地坐廚房門口那張。真係比茶餐廳更"屈則”!去之前要有心理準備, 可能同事之前已提過呢點, 所以去到反而接受到喎!我地叫咗兩個Set Dinner, 餐湯係蘑菇忌廉湯(用杯上),好好味!我的主菜是蕃茄雞扒意粉(套餐$41), 好有蕃茄味, 雞扒前好有雞味,一d 雪藏味都冇, 如果可以煎燶少少會更Prefect!朋友的主菜是蕃茄大蜆煙肉意粉(套餐$50), 等得有d耐, 我就黎食完我個意粉先黎, 蜆肉同煙肉都好大舊兼好好味!甜品可以二選一:Cheese Cake 或吉士蛋, 由於最近食咗好多cakes, 我地揀咗吉士蛋,好滑好滑, 唔太甜, 朋友好喜歡因為佢唔嗜甜, 但我倆都覺得有少少苦, 唔知係咪黎自個焦糖呢?最後叫咗奶茶, 有些少失望, 因為望入廚房見到佢地只係用Lipton 茶包!一路食一路有客入黎, 未夠7:00pm 已經要等位喇!總的來說, 一間值得推介的小店, 但請不要對環境有任何要求, 以
一路食一路有客入黎, 未夠7:00pm 已經要等位喇!
總的來說, 一間值得推介的小店, 但請不要對環境有任何要求, 以這個價錢, 食物好過好多其他西餐廳喇~~