2020-05-30 116 views
前排黎過荔枝角食野介紹過一啲餐廳,今次再黎荔枝角就揀左呢個台式小店台站。台站舖位細細,一係立食,一係就外賣買走拎番屋企食。今日黎到台站,見價錢唔貴就叫左好幾樣野: 肉燥飯配雞扒,酥炸魷魚鬚,酥炸芝麻雞翼,鹽酥雞,肉鬆蛋捲餅,皮蛋豆腐同埋紅油抄手。我地買左外買番去食,埋單百幾蚊左右。番到去打開先食幾樣炸野,小驚喜係買完返到屋企都20分鐘以上既時間,啲炸野都重係咁脆,唔會淋哂。鹽酥雞一盒廿幾蚊,係我等外賣既時候係最多人叫既,果然唔會令人生主,鬆脆可口,size啱啱好放入口,雞肉十足。炸魷魚鬚同樣炸粉唔厚,食落脆口美味。炸芝麻雞翼係值得一提既菜式,一打開盒雞翼有一種好奇怪既咪傳出黎,係有啲似九份既臭豆腐味,我相信未必個個人接受到,不過如果鍾意食,你應該會喜歡。肉鬆蛋捲餅幾好味,足料又有蛋味。紅油抄手細細粒,我覺得可以再重味啲。最後肉燥飯可以揀配4樣野,我就揀左雞扒,以20幾蚊一盒飯黎計,都算係好實惠。

台式肉鬆蛋捲餅

酥脆炸魷魚鬚

鹽酥雞

2020-05-29
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner