好耐之前已經聽過同事介紹荃灣有間餐廳嘅朱古力普洱好出名😋被呢個既邪惡又特別嘅配搭吸引咗😛仲試埋佢嘅砂窩米線,原來幾有驚喜,食到最尾都keep到熱辣辣,冬天食真係啱哂😙😙🐣喔喔三味雞砂鍋米線($55)三味雞係指手撕雞、烏絲雞同麻辣雞🐥而湯底係豬骨湯底,香濃又唔會太鹹,加埋有麻辣雞所以有微微嘅辣,都幾惹味😂 另外雞絲都唔少,第一次食烏雞絲,都幾特別幾好味😋🐷哼哼豬什錦砂鍋米線($55)豬什錦就有燒豬軟骨,五香腩肉同紅燒肥腸🐷同樣都係豬骨湯底😁五香腩肉半肥瘦,煮得又淋又入味🤤豬軟骨夠鬆軟,連軟骨都好軟好膠質🥰紅燒豬大腸勁好食😆好邪惡,我好鐘意😝😝🍫朱古力普洱(+$3)幾特別嘅組合,但可能係我期望太高😂普洱茶味冇想像中咁濃🤔反而以朱古力味為主,好香濃,加咗普洱有少少似黑朱古力帶甘苦味🍫整體唔會太甜都值得一試😁😁

喔喔三味雞砂鍋米線

🐣喔喔三味雞砂鍋米線($55)

哼哼豬什錦砂鍋米線

🐷哼哼豬什錦砂鍋米線($55)

朱古力普洱

🍫朱古力普洱(+$3)

喔喔三味雞砂鍋米線
哼哼豬什錦砂鍋米線