2018-11-27
好耐冇行過嚟荃灣啦朋友話呢度開咗間上海野都幾好食,所以今日就過嚟試吓啦環境唔錯,樓底比較高,空間感都幾大一坐低,侍應就比咗一盤茶葉我,入面有普洱、鐵觀音、菊花等等!一人一包茶葉,可以各自各揀自己鍾意嘅茶,都幾好另外佢仲一人一茶壺同茶杯,濃淡自己調教,呢下我幾鍾意一打開menu, 已經見到呢個魔鬼天使小籠包$58 好吸引所以就叫嚟試吓啦一籠有四件,兩件魔鬼,兩件天使!魔鬼嗰款就用咗墨魚汁、黑蒜肉、豬肉同埋海膽造成,口感豐富又多汁至於天使就係用咗帶子、豬肉、同埋魚子醬造成,食落矜貴又好味另外我哋仲叫咗個蟲草花醉雞$78 ,雞肉嫩滑,酒味又唔會太濃,味道啱啱好跟住係鍋塔豆腐$72,識落外脆內軟,配埋個味道帶甜嘅醬汁一齊食,開胃有惹味最後我哋再叫咗個山東一口牛肉包$48,一客有5粒,外層金香鬆脆,入面嘅牛肉餡就惹味多叶,加上嘅鐵板上,所以上枱時仲係熱辣辣食咁多埋單都只係$301,抵食又好味!
環境唔錯,樓底比較高,空間感都幾大
另外佢仲一人一茶壺同茶杯,濃淡自己調教,呢下我幾鍾意
食咁多埋單都只係$301,抵食又好味!