2023-05-14
📍荃灣 豚本家🩵🐷琴日經過荃灣 見到呢一間性價比幾高而且星期六都有定食嘅日本餐廳🥹🩷就即刻衝左入去試!好食呀~~ 同大家即刻推介!🐷吉列厚切豬扒定食 $115佢哋個名係豚本家 所以我對佢有豚肉嘅set好鬼有興趣✨😌就即刻叫咗呢個吉列厚切豬扒定食!~ 豬扒炸到勁金黃色 而且肥肉同埋瘦肉嘅比例1:1 絕對唔會覺得好梅身🥹🥹係我近期食過最高質嘅吉列豬扒!而且價錢都好抵 有良心嘅餐廳!🥲💝💝 🐟葱吞魚蓉丼定食 $108呢幾日唔知點解朝思暮想葱吞魚蓉丼🩵🐟見到個價錢咁抵,即刻叫咗黎試!一嚟到冇諗過竟然有一隻生蛋喺上面🥹🙏🏼撈埋一齊食完全唔會dry 好開胃!🤎btw 佢哋嘅茶碗蒸同埋麵豉湯都好高水準!茶碗蒸蒸到啱啱好 唔會好老身!🍣三文魚刺身 我諗你哋就咁睇張相都見到佢有幾肥美🥲🥲而且十分厚切唔會食落去好似一陣風咁!🥹寫下寫下 而家都想再食添💰人均: $80-150 ————-📍荃灣 豚本家🩵🐷地址: 荃灣青山公路荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖
🐷吉列厚切豬扒定食 $115
🐟葱吞魚蓉丼定食 $108