6 day(s) ago 0 views
今日同朋友去咗荃灣千色匯嘅「別忘了」食台式火鍋放題,真係超滿足!😍 120分鐘任食,仲有超多選擇,食到捧住個肚走~湯底我揀咗鴛鴦鍋,一邊係超濃郁嘅芝士火鍋🧀,另一邊係酸甜開胃嘅蕃茄火鍋🍅。芝士湯底真係不得了,涮肉食落去超夾,蕃茄湯底就清新啲~肉類方面試勻晒所有款式,最正係:✔️ 澳洲M7牛胸腹 - 油脂分布好靚,入口即化🤤✔️ 澳洲250日穀飼卡樂Beef - 肉味濃郁,必encore!✔️ 日本鹿兒島茶美豚梅肉 - 豚肉都好嫩滑🐷✔️ 紐西蘭羊肉卷 - 完全冇羶味,正!自助區有超多丸類、菜類同醬料可以自己拎,仲有好多台式小食,真係花多眼亂~飲品方面簡直係驚喜!珍珠奶茶大杯到嚇親人,真係大過我塊面😂 仲試咗胭脂桃花紅茶,好香花味又解膩~ 甜品都唔可以錯過:🍍菠蘿棉花冰 - 清新爽口🍓士多啤梨棉花冰 - 酸酸甜甜🍦雪糕窩夫 - 熱辣辣窩夫配凍冰冰雪糕,正!整體來講,有咁高質素嘅任食火鍋,仲要包埋咁多款飲品同甜品,性價比超高!服務都唔錯,會主動加湯同收碟。一定會再encore~

肉類方面試勻晒所有款式,最正係:
✔️ 澳洲M7牛胸腹 - 油脂分布好靚,入口即化🤤

✔️ 澳洲250日穀飼卡樂Beef - 肉味濃郁,必
encore!
✔️ 日本鹿兒島茶美豚梅肉 - 豚肉都好嫩滑🐷

✔️ 紐西蘭羊肉卷 - 完全冇羶味,正!

甜品都唔可以錯過:
🍍菠蘿棉花冰 - 清新爽口
🍓士多啤梨棉花冰 - 酸酸甜甜

🍦雪糕窩夫 - 熱辣辣窩夫配凍冰冰雪糕,正!