2018-09-01 191 views
前排睇見Facebook話德福會開一間飲品店叫茶狼。專賣特色嘅水果茶,而其中一個桃茶好似好吸引。次次lunch行過都好多人排隊,所以都冇機會買黎飲。直到有一次有個同事返下午,佢專登早d返黎,走去排隊。睇返個Menu,其實佢一杯茶都幾貴個喎。就好似個桃茶咁樣要40幾蚊。真係貴過個飯盒。最後因為太貴唔捨得既關係,我無叫到個桃茶。叫咗呢個烏龍奶蓋。第一啖,我冇飲到個奶蓋先。兩支飲管直插落底,試咗個茶底先。個烏龍茶底係幾香嘅,比起其他飲品店佢嘅烏龍茶底係出色dd嘅。第二啖,到個奶蓋。好似冇預期中咁滑,味道還好。都夠結身嘅。第三啖,我將個茶同個奶蓋攪勻再飲。奶蓋既濃味,將烏龍茶既香味有d蓋過左。$30杯咁嘅嘢飲,還好啦!但未至於會想再encore。或者下次可以真係試返嗰個40幾蚊既桃茶。
前排睇見Facebook話德福會開一間飲品店叫茶狼。

直到有一次有個同事返下午,佢專登早d返黎,走去排隊。

叫咗呢個烏龍奶蓋。

第二啖,到個奶蓋。好似冇預期中咁滑,味道還好。都夠結身嘅。

TakeAway
$30 (Lunch)