2022-02-28 36 views
走過十萬八千里找到你🌸好多乾花加壁畫, 佈置好岩打卡. 南瓜湯配餐包🎃🥣spaghetti 加$45 轉set 會有daily soup 加包同飲品. 是日餐湯嘅南瓜湯味道好濃郁, texture 稠身飲得出好足料, 上枱熱辣辣用可愛嘅狗狗杯裝住, 一邊麵包熱烘過黎配上湯還不錯西班牙黑毛豬梅肉 烤雜菜 南瓜蓉 法式果仁醬 $188黑毛豬梅肉煮timing 剛好唔會乾韌,一邊配上housemade 嘅almond sauce. 不過就覺得調味可以再濃一d. 下面香甜creamy 南瓜蓉味道唔錯明太子黃金醬焗鑊仔薯條🍟 $68 剛焗好攞上枱好香, 每條金黃色上面係滿滿明太子醬 放加上少量蟹粒增添口感, 好惹味. 而且醬嘅份量唔吝嗇, 食到最後都唔會無醬, 薯條份量亦唔少原隻軟殼蟹卡邦尼意粉 $138軟穀蟹好大隻炸得香脆, Carbonara sauce creamy 幾濃郁 , spaghetti 掛汁又唔會太腍, 唔錯 果香 草莓 自家窩夫🧇 $85窩夫烘得唔係好夠脆, 不過好實在有唔少切片酸酸草莓, 為成個甜品加好多分係球earl grey 雪糕. 據說酒店都用緊, 唔知係咩牌子但勁香
走過十萬八千里找到你🌸

好多乾花加壁畫, 佈置好岩打卡.

南瓜湯配餐包🎃🥣

西班牙黑毛豬梅肉 烤雜菜 南瓜蓉 法式果仁醬 $188

明太子黃金醬焗鑊仔薯條🍟 $68

原隻軟殼蟹卡邦尼意粉 $138

果香 草莓 自家窩夫🧇 $85
窩夫烘得唔係好夠脆, 不過好實在有唔少切片酸酸草莓, 為成個甜品加好多分係球earl grey 雪糕. 據說酒店都用緊, 唔知係咩牌子但勁香勁好食, 除左earl grey 又帶點rose 香味, 香味好自然而層次豐富, 食到最後唔夠雪糕

´手工黑芝麻鮮奶
黑芝麻latte都幾香嘅, 唔算超濃但過得去, 唔會太甜, 會畫上拉花

淹沒 $48
係飲品一欄, 覺得幾特別, 原來即係 affogato, 可選焙茶黑糖或抹茶紅豆. 前者無哂唯有選後者. matcha 雪糕比較細球, espresso 偏苦澀, 倒埋一齊雪糕溶太快,基本上食唔到球雪糕味道已消失係苦海, 食到少量甜甜紅豆會好d. 不過覺得都係要雪糕再大球會balance 甜苦味多d.

overall 唔止打卡,食物飲品比想像中有水準. 希望疫情下survive到