bysshirley1212
2025-09-07
Follow
店名:御滿屋日本料理
地點:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓

今日黎開荃灣拍拖,有人突然話想食放題🫣,早前見人介紹係大鴻輝10樓嘅御滿屋放題,一於試試佢。

我們選擇了組合A.經典雙重奏長腳蟹鮑魚海鮮盛宴 $298(77品)(自選2小時),組合A包含刺身(松葉蟹腳,帶子,三文魚,油甘魚,劍肉腩,北寄貝,象拔蚌等);海鮮盛宴(杞子花雕醉鮑魚,酸菜魚等);壽司(池魚皇,白松露鯛魚,三文魚腩等);燒物,卷物,天婦羅,軍艦手卷等;還有大量熟食(燒羊架,禦品包鮑汁燴花膠,雪花牛肉鍋,紅燒乳鴿王等),食物種類非常多。

除左上述款式外,係門口一入黎還有小食吧,超過十款飲品可以選擇,還有冰鎮海鮮(蝦,青口),前菜(中華沙律,辣味八爪魚,蜆肉等),熱食(小龍蝦,紅腸,豬手等),炸物甜品等;無論係大胃王定係對刺身不太感興趣嘅朋友仔,都總有一款適合你

鑑於食物種類太多,我們重點介紹幾款好了

刺身新鮮大份,肉質清甜,擺盤又靚,打卡一流,可以encore🤤手捲強烈推薦,雖然只得三款,但款款都好正,一口一個,有吞拿魚蓉,海膽及三文魚魚籽,我個人都食左二round👍👍

熟食推薦可以酸菜魚,壽喜燒雪花牛肉煱,鮑汁燴花膠,酸菜魚彈牙量多,超級bb辣,壽喜燒牛肉鍋,牛肉份量多,2-3個人都夠食,鮑汁燴花膠,花膠大塊,軟身易入口🤫🤫

飲品有超過數十款罐裝飲品,有汽水,柑桔水,果汁,荔枝水,烏龍茶,啤酒,還有自助梅酒,清酒及酒吧,還有最重要嘅甜品啦,有自助雪糕機,häagen-dazs,Movenpick同牛奶公司雪榚,同埋抹茶千層蛋糕,泡芙,tiramisu布甸等

總價連加一 $657
Like