2023-07-27
次次經過呢間涼皮都好想試下,今日終於到此一遊~🥙自選涼拌菜個雪櫃show曬啲涼拌菜出嚟,見到咩都好想試😂內心掙扎佐一番,最終揀佐土豆絲、腐竹、西蘭花、牛展、火雞腎。土豆絲真係好好食呀,好爽口,撈埋啲酸酸辣辣涼拌汁,超開胃。仲有牛展都好正!食開譚仔4小辣,今次嗌佐少辣,覺得啱啱好!老闆仲好窩心咁配佐一兜麻醬俾我哋,撈埋一齊食,超好味!🧊涼皮涼皮真係好煙韌呀,同老闆傾計先知,原來啲涼皮係日日新鮮手工製作,好窩心呀!每碗涼皮都會配有豌豆、紅蘿蔔絲同芽菜,同涼皮好襯。🥟餃子今次仲試佐白菜肉餃,40蚊有12隻即叫即蒸嘅手工餃子,成件事真係抵到癲lor!金蒜油真係好襯啲餃子,隻隻都皮薄餡足!因為佢哋係即蒸,所以就算拎到返屋企食,啲皮都依然有咬口,唔會硬曬。至於啲菜肉餡,調味好正,菜肉比例啱啱好👍🥜炸花生一直都好鍾意呢間涼皮小店嘅炸花生。今日買涼皮嗰陣發現,終於有得賣!二話不說,即刻買佐一盒!拎到返屋企,連阿媽都忍唔住一直食!📍涼小姐📍天后電氣道96號地舖
次次經過呢間涼皮都好想試下,今日終於到此一遊~
🥙自選涼拌菜
個雪櫃show曬啲涼拌菜出嚟,見到咩都好想試😂
🧊涼皮
每碗涼皮都會配有豌豆、紅蘿蔔絲同芽菜,同涼皮好襯。
🥟餃子
金蒜油真係好襯啲餃子,隻隻都皮薄餡足!
🥜炸花生
拎到返屋企,連阿媽都忍唔住一直食!
📍涼小姐
📍天后電氣道96號地舖