年前去一趟「海之戀商場」辦年貨,商場新開,人流已經頗多,仲有好多好吸引的食肆喔😻沿途經過「花斑茶社」,比佢嘅小清新靚靚花牆吸引,最適合影相打卡不過了📸而家新張期內,做緊Promotion:全場同款飲品,買一送一🥳是日分別點了2杯飲品: ❤️《黑糖珍珠厚鮮奶》~ 招牌之一,用上鮮奶代替奶精,減少吸收熱量,健康啲☺️糖度雖是固定,但比例剛好,不會太甜。❤️《黑糖珍珠抹茶鮮奶》~ 入口帶有抹茶的茶香味,對於抹茶控的我來說,味道剛好。珍珠帶有黑糖,少甜,且軟身有咬口,我本身偏好軟身的珍珠,好怕好硬的,珍珠大愛😍整體來說,黑糖、抹茶及茶香平均配合,不錯👍🏻最後,店鋪有做「走塑有賞」,如自備飲管減$1,自備杯減$2。希望 2020 有個新習慣,能注重環保意識♻️ 我下次會自備杯&飲管去支持一下呢~~💪🏻💪🏻

是日分別點了2杯飲品:

2020-01-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$31 (Lunch)