花樣年華

Flower Years
花樣年華名字帶有王家衛味道,實際係西班牙風格嘅酒店 food hall 舖頭, 位於逸東酒店下層。點咗兩個special set menu,每份一個dish 加一杯飲品,免費餐飲可選咖啡、茶、自製水果茶或者汽水。炸雞扒薯條$68, 分量好大,吉列雞扒係雞胸肉, 大大塊食落外脆內嫩,完全冇柴皮感覺,有啲日式吉列豬扒feel,薯片份量好多,粗條直切跟一個自家沙律醬,食到停唔到口。跟餐要咗一杯自家雜果茶,可解肥膩感。另外一個大蝦意粉$78, 鮮蕃茄醬汁加上少量香草,即炒al dente意粉好惹味,加4隻有鮮甜味嘅大蝦球,意料驚喜。近期少有性價比高嘅食肆👍🍽 餐廳: 花樣年華🏠 地址: 佐敦彌敦道380號逸東酒店Eaton Foodhall LG#foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodpic #hkfoodinstagram #foodlover #foodstagram #美食分享 #食好西 #美食寫真 #hkig #hongkong

近期少有性價比高嘅食肆👍

🍽 餐廳: 花樣年華